LeQuement heeft heel wat spraakmakende ontwerpen op de wielen gezet maar gaf de laatste Mégane hatchback en coupé een conservatiever uiterlijk. Nu zijn alle ogen gericht op de Nederlandse ontwerper, die werkte als hoofd van de designdivisie van Mazda Motor. Eerder zat hij bij Volvo, Audi en Ford. Bij Mazda introduceerde hij in 2006 op de LA Auto Show met de Nagare een nieuwe designfilosofie. Hij veroverde voor Mazda twee belangrijke internationale designprijzen. De eerste in 2006 en de tweede, de prestigieuze Grand Prix du Design, begin vorig jaar.  Sibord sprak bij de introductie van twee nieuwe hippe versies van de Kangoo: de Be Bop Fun en de Be Bob Chic. Renault hoopt in ons land op jaarbasis zo’n tweehonderd exemplaren van de Be Bob te kunnen verkopen.

Vanaf 2011 komt er een elektrische versie. Prototypes ervan worden binnenkort in enkele Europese landen ingezet voor tests, maar niet in Nederland.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding