Tijdeman heeft ruim dertig jaar ervaring in de autobranche, in vrijwel alle functies tussen leerling-monteur en directeur. Terwolde Renault/Dacia heeft sinds deze maand vestigingen, in Groningen, Emmen en Hoogeveen. Daar komen er dit jaar nog twee bij, kondigt Tijdeman aan.

De nieuwe directeur zegt een voorliefde te hebben voor alles wat Frans is – en met name voor Renault. "Vijf jaar nadat ik 1978 mijn eerste baan kreeg als leerling-monteur bij een Renault-dealer, werd ik al directeur van dit bedrijf." In 1987 maakte hij een uitstapje naar Nissan, als directeur-eigenaar van Autobedrijf Tijdeman. Later keerde hij terug naar zijn favoriete merk en werd hij onder meer commercieel directeur bij Kroon ( vestigingen in Utrecht, Nieuwegein en Maarssen). Later werd Tijdeman algemeen directeur bij Renault / Dacia-dealer Janssens in westelijk Noord-Brabant.

Tijdeman noemt zichzelf een bruggenbouwer: "Omdat ik in zoveel verschillende functies ervaring heb opgedaan, weet ik hoe technici over verkopers denken en andersom. Eén ding kan ik echt goed: blijven toezien op afspraken. Ik zorg ervoor dat beloften altijd worden nagekomen."

PGA Nederland NV is actief met een groot aantal dealerbedrijven van vier merken. Het heeft vestigingen van Nefkens Peugeot, de Bois Honda, Ekris BMW en Smit & Co Opel. Hieraan werd onlangs Terwolde Renault/Dacia als vijfde groep toegevoegd. Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies), NCT (export) en Schiphol Valet Parking deel uit van PGA Nederland NV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding