Nasser, alias Jack the Knife, was bijna drie jaar voor zijn vertrek bij Ford tot ceo benoemd maar in zijn periode ging het mis met de autoproducent. Het bedrijf ging van een winst van dik zeven miljard naar een verlies van 5,5 miljard dollar in 2001 (bron: FD). Men verweet Nasser teveel geld te hebben uitgegeven aan overnames van Volvo Cars, Think en Land Rover en aan de keten Kwik-Fit waarmee Nasser het concern in de breedte willen uitbreiden. Later heeft Ford de fastfitketen met een enorm verlies weer verkocht en de jaren erna is ook afstand gedaan van Aston Martin, Jaguar Land Rover en Volvo Cars staat in de etalage.
Nasser werd destijds opgevolgd door Bill Ford junior en die droeg in 2006 het stokje over aan Alan Mulally toen het ook niet bepaald voorspoedig ging met The Ford Motor Company. Inmiddels is Ford van de Grote Drie relatief gezien het best af.
In de tussentijd sinds 2001 was Nasser actief als partner in One Equity Partners in Chicago en later bestuursvoorzitter van Polaroid. Sinds 2006 was hij al non-executive director van BHP Biliton, een Australisch-Britse mijnbouwer.