In zijn nieuwe functie is de Hajek verantwoordelijk voor Duitsland, Engeland, Frankrijk, Monaco, Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, België, Nederland en Luxemburg.
Hajek (49) startte zijn loopbaan bij de Fiat Group in 1988. In diverse managementfuncties heeft hij leiding gegeven aan de verkoop- en marketingactiviteiten van Alfa Romeo, Lancia en Fiat in Duitsland en Polen. Vanaf 2008 was hij verantwoordelijk voor de Europese bedrijfswagenactiviteiten van de Fiat Group Automobiles SpA in Turijn.
Thomas Hajek, geboren in Duitsland, is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij spreekt vloeiend Italiaans, Engels, Spaans, Frans en Pools.

De verkopen van Maserati zijn het afgelopen jaar sterk terug gelopen. Werden in 2008 nog 8.600 auto’s verkocht, in 2009 zakten de verkoopcijfers naar 5.200 stuks. Overigens altijd nog beter dan het luxe-marktsegment van auto’s boven een ton dat in zijn geheel 55 procent inleverde. De hoogste Maserati-baas Harald Wester denkt wel dat de Italiaanse drietand in het afgelopen boekjaar 2009 nog aan de goede kant van de streep is geëindigd.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding