Co-maker benoemt Rinse Tamsma tot ceo

Co-maker heeft Rinse Tamsma (42) tot ceo benoemd. In zijn nieuwe functie gaat Tamsma zich onder andere richten op de verdere invulling van het Europese marktleiderschap van Co-maker in de leasemarkt en het verder uitbouwen van de internationale activiteiten van het bedrijf.

Tamsma treedt in de voetsporen van Ron van Bijsterveld, de oprichter van Co-maker. Van Bijsterveld verlaat Co-maker na zo’n twintig jaar en gaat zich oriënteren op nieuwe uitdagingen, de overdracht zal gedurende 2010 stap voor stap plaatsvinden. Van Bijsterveld verlaat Co-maker zodoende per 1 januari 2011.

Tamsma heeft in zijn carrière veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland bij gerenommeerde softwarebedrijven. Zo was hij voor zijn overstap naar Co-maker werkzaam bij softwareleverancier SAP. Hier was hij sinds 2006 verantwoordelijk voor het uitbouwen van het Small and Medium Enterprise-segment. In de periode hiervoor werkt Tamsma bij softwaremaker Exact. Binnen dit bedrijf was hij onder andere werkzaam in Azië om daar een vestiging op te zetten. In Nederland was hij vervolgens actief in verschillende functies, waaronder Director Enterprise Group en managing director van zes business units in een aantal verticale segmenten.

"Co-maker heeft zich in de loop van de jaren succesvol toegespitst op de automotive lease- en verhuurmarkt. We zijn marktleider in Nederland en groeiende in Europa. Ik ben trots op deze ontwikkeling en heb er alle vertrouwen in dat onder leiding van Rinse Tamsma het bedrijf zich zal doorontwikkelen tot Europees marktleider. Het geeft mij een goed gevoel om het bedrijf nu in de juiste handen over te dragen, in het belang van klanten en medewerkers", aldus Ron van Bijsterveld.

Co-maker ontwikkelt en levert softwareoplossingen voor automotive leasing, financiering en verhuur. Het bedrijf biedt het product LeaseOffice. Deze oplossing ondersteunt alle bedrijfsprocessen van moderne nationale en internationale automotive lease-, financierings- en verhuurorganisaties waardoor zij hun kosten verlagen en de productiviteit sterk verbeteren, zo stelt Co-Maker.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Co-maker benoemt Rinse Tamsma tot ceo - Automobielmanagement.nl

Co-maker benoemt Rinse Tamsma tot ceo

Co-maker heeft Rinse Tamsma (42) tot ceo benoemd. In zijn nieuwe functie gaat Tamsma zich onder andere richten op de verdere invulling van het Europese marktleiderschap van Co-maker in de leasemarkt en het verder uitbouwen van de internationale activiteiten van het bedrijf.

Tamsma treedt in de voetsporen van Ron van Bijsterveld, de oprichter van Co-maker. Van Bijsterveld verlaat Co-maker na zo’n twintig jaar en gaat zich oriënteren op nieuwe uitdagingen, de overdracht zal gedurende 2010 stap voor stap plaatsvinden. Van Bijsterveld verlaat Co-maker zodoende per 1 januari 2011.

Tamsma heeft in zijn carrière veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland bij gerenommeerde softwarebedrijven. Zo was hij voor zijn overstap naar Co-maker werkzaam bij softwareleverancier SAP. Hier was hij sinds 2006 verantwoordelijk voor het uitbouwen van het Small and Medium Enterprise-segment. In de periode hiervoor werkt Tamsma bij softwaremaker Exact. Binnen dit bedrijf was hij onder andere werkzaam in Azië om daar een vestiging op te zetten. In Nederland was hij vervolgens actief in verschillende functies, waaronder Director Enterprise Group en managing director van zes business units in een aantal verticale segmenten.

"Co-maker heeft zich in de loop van de jaren succesvol toegespitst op de automotive lease- en verhuurmarkt. We zijn marktleider in Nederland en groeiende in Europa. Ik ben trots op deze ontwikkeling en heb er alle vertrouwen in dat onder leiding van Rinse Tamsma het bedrijf zich zal doorontwikkelen tot Europees marktleider. Het geeft mij een goed gevoel om het bedrijf nu in de juiste handen over te dragen, in het belang van klanten en medewerkers", aldus Ron van Bijsterveld.

Co-maker ontwikkelt en levert softwareoplossingen voor automotive leasing, financiering en verhuur. Het bedrijf biedt het product LeaseOffice. Deze oplossing ondersteunt alle bedrijfsprocessen van moderne nationale en internationale automotive lease-, financierings- en verhuurorganisaties waardoor zij hun kosten verlagen en de productiviteit sterk verbeteren, zo stelt Co-Maker.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding