Henk Salomons weg bij Sator Holding

Sator Holding en zijn commercieel directeur Henk Salomons gaan uit elkaar. De reden voor de scheiding ligt bij Salomons, die aangeeft niet ‘de optimale match’ tussen hem en het bedrijf te voelen. Sator is inmiddels op zoek naar een opvolger.

Ceo Adriaan Roggeveen van Sator Holding: "Het is jammer dat Henk Salomons ons verlaat. Maar als hij ervaart dat hij zijn draai niet kan vinden, dan respecteren we dat. Hij is iemand met een grote drive en veel automotive kennis. Het siert hem dat hij zijn gevoelens transparant maakt en daar zijn keuze voor zijn carrière op baseert. Wij zoeken een opvolger voor de opengevallen functie want er ligt een omvangrijk takenpakket."

Henk Salomons: "Iedereen maakt in een nieuwe functie op zeker moment de balans op. Voor mij was het universele kanaal nieuw en ik heb er veel geleerd. Bij een gezond en sterk bedrijf, want dat is Sator absoluut. Wat ik miste was de juiste match tussen mijn kerncompetenties en ambities en het werken in het kleine team binnen de holding. Ik sta uiteindelijk liever dicht bij de business en zelf aan het roer. Als je commitment niet honderd procent is, dan moet je eerlijk zijn en consequenties trekken. Nu ik dit besluit genomen heb ga ik me oriënteren op hoe ik verder ga." Salomons werkte eerder (kort) bij Kroymans als directeur van Alfa Romeo Nederland (periode juni 2006 tot november 2008). Bij Alfa maakte hij geen vrienden met de dealervereniging en werd hij vervangen door Jan Wouter Kleinjan.

Moederbedrijf Kroymans zei toen Salomons een andere baan aangeboden te hebben maar daarover moest hij nadenken. In het voorjaar van 2009 ging Kroymans zelf failliet.

Salomons trad in juli daarna in dienst bij Sator dat in april 2009 definitief uit Kroymans was gestapt.

Tot Sator behoren Van Heck & Co, Havam, Nipparts, Pauwels, Harrems Tools en het Belgische Van Heck-Interpieces. Met 750 medewerkers realiseert het bedrijf een omzet van 275 miljoen euro. Ruim 85% van deze omzet wordt binnen de Benelux gerealiseerd. Daarnaast is Sator actief in Noord-Frankrijk en exporteert haar werkmaatschappij Nipparts onderdelen voor Aziatische auto’s naar alle landen binnen Europa. Over 2009 rapporteerde de directie van Sator een omzetgroei van veertien procent in de Benelux.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Arme Henkie

Geplaatst door: jan klaassen op
Henk Salomons weg bij Sator Holding - Automobielmanagement.nl

Henk Salomons weg bij Sator Holding

Sator Holding en zijn commercieel directeur Henk Salomons gaan uit elkaar. De reden voor de scheiding ligt bij Salomons, die aangeeft niet ‘de optimale match’ tussen hem en het bedrijf te voelen. Sator is inmiddels op zoek naar een opvolger.

Ceo Adriaan Roggeveen van Sator Holding: "Het is jammer dat Henk Salomons ons verlaat. Maar als hij ervaart dat hij zijn draai niet kan vinden, dan respecteren we dat. Hij is iemand met een grote drive en veel automotive kennis. Het siert hem dat hij zijn gevoelens transparant maakt en daar zijn keuze voor zijn carrière op baseert. Wij zoeken een opvolger voor de opengevallen functie want er ligt een omvangrijk takenpakket."

Henk Salomons: "Iedereen maakt in een nieuwe functie op zeker moment de balans op. Voor mij was het universele kanaal nieuw en ik heb er veel geleerd. Bij een gezond en sterk bedrijf, want dat is Sator absoluut. Wat ik miste was de juiste match tussen mijn kerncompetenties en ambities en het werken in het kleine team binnen de holding. Ik sta uiteindelijk liever dicht bij de business en zelf aan het roer. Als je commitment niet honderd procent is, dan moet je eerlijk zijn en consequenties trekken. Nu ik dit besluit genomen heb ga ik me oriënteren op hoe ik verder ga." Salomons werkte eerder (kort) bij Kroymans als directeur van Alfa Romeo Nederland (periode juni 2006 tot november 2008). Bij Alfa maakte hij geen vrienden met de dealervereniging en werd hij vervangen door Jan Wouter Kleinjan.

Moederbedrijf Kroymans zei toen Salomons een andere baan aangeboden te hebben maar daarover moest hij nadenken. In het voorjaar van 2009 ging Kroymans zelf failliet.

Salomons trad in juli daarna in dienst bij Sator dat in april 2009 definitief uit Kroymans was gestapt.

Tot Sator behoren Van Heck & Co, Havam, Nipparts, Pauwels, Harrems Tools en het Belgische Van Heck-Interpieces. Met 750 medewerkers realiseert het bedrijf een omzet van 275 miljoen euro. Ruim 85% van deze omzet wordt binnen de Benelux gerealiseerd. Daarnaast is Sator actief in Noord-Frankrijk en exporteert haar werkmaatschappij Nipparts onderdelen voor Aziatische auto’s naar alle landen binnen Europa. Over 2009 rapporteerde de directie van Sator een omzetgroei van veertien procent in de Benelux.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Arme Henkie

Geplaatst door: jan klaassen op