Eerste kwaliteitsbewaker Toyota Europe aangesteld

Toyota trekt consequenties uit de problemen van de afgelopen periode en gaat een wereldwijde taskforce voor kwaliteit instellen. Voor elk van de vier markten VS, Azië, China en Europa wordt binnenkort een chief quality officer aangesteld. Ondertussen is topman Akio Toyoda op bezoek bij Toyota Europe om het moraal op te peppen.

Topman Akio Toyoda hield een speech voor duizend medewerkers en dealers waarbij hij opnieuw sprak van een te snelle groei en dat hij toegaf dat de kwaliteitsproblemen er het gevolg van zijn geweest.  Bij de kwaliteitsfunctionarissen moet alle informatie voor de optimalisering en zekerstelling van de kwaliteitsprocessen samenkomen. In Europa heeft men Didier Leroy aangesteld.  Hij benadrukte in het tijdschrift auto motor und sport dat de problemen zich voordoen bij een zeer gering percentage van de auto’s. Met betrekking tot het gaspedaal van de Prius zouden zich in de periode 2008 tot december 2009 maar vijftien gevallen hebben voorgedaan. Toyota zal zijn toeleveranciers ook extra onder de loep nemen. Men gaat een nieuw team van ingenieurs samenstellen dat nog meer met de toeleveranciers contact zal onderhouden.

 

Topman Toyoda noemde de grootste crisis in de 73-jarige historie van zijn merk een mogelijkheid vaan een nieuwe start. De verkoopcijfers van maart zijn beter geweest dan verwacht maar hij gaf toe dat het vooral komt door de enorme incentives die Toyota aanbiedt in de VS. Toyota gaat zijn wereldwijde verkoopprognoses nog niet aanpassen. Vooralsnog staat de prognose op 8,27 miljoen eenheden, inclusief Daihatsu en Hino. Dat is zes procent meer dan in 2009.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eerste kwaliteitsbewaker Toyota Europe aangesteld - Automobielmanagement.nl

Eerste kwaliteitsbewaker Toyota Europe aangesteld

Toyota trekt consequenties uit de problemen van de afgelopen periode en gaat een wereldwijde taskforce voor kwaliteit instellen. Voor elk van de vier markten VS, Azië, China en Europa wordt binnenkort een chief quality officer aangesteld. Ondertussen is topman Akio Toyoda op bezoek bij Toyota Europe om het moraal op te peppen.

Topman Akio Toyoda hield een speech voor duizend medewerkers en dealers waarbij hij opnieuw sprak van een te snelle groei en dat hij toegaf dat de kwaliteitsproblemen er het gevolg van zijn geweest.  Bij de kwaliteitsfunctionarissen moet alle informatie voor de optimalisering en zekerstelling van de kwaliteitsprocessen samenkomen. In Europa heeft men Didier Leroy aangesteld.  Hij benadrukte in het tijdschrift auto motor und sport dat de problemen zich voordoen bij een zeer gering percentage van de auto’s. Met betrekking tot het gaspedaal van de Prius zouden zich in de periode 2008 tot december 2009 maar vijftien gevallen hebben voorgedaan. Toyota zal zijn toeleveranciers ook extra onder de loep nemen. Men gaat een nieuw team van ingenieurs samenstellen dat nog meer met de toeleveranciers contact zal onderhouden.

 

Topman Toyoda noemde de grootste crisis in de 73-jarige historie van zijn merk een mogelijkheid vaan een nieuwe start. De verkoopcijfers van maart zijn beter geweest dan verwacht maar hij gaf toe dat het vooral komt door de enorme incentives die Toyota aanbiedt in de VS. Toyota gaat zijn wereldwijde verkoopprognoses nog niet aanpassen. Vooralsnog staat de prognose op 8,27 miljoen eenheden, inclusief Daihatsu en Hino. Dat is zes procent meer dan in 2009.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding