De mannen achter de Spyker Lezing zijn niemand communicatieman Hans van Rennes van Spyker Cars en wereldverkoper Matthijs Vissers (oud-student van IVA). Ze besturen de Spyker LM85, de road-versie van de racewagen (oplage zeventien stuks) en de splinternieuwe Spyder. In de statige Spykerzaal van IVA Driebergen komen ze maar liefst vijf kwartier spreken over het merk, de geschiedenis, de Saab-overname en de toekomst.

Speciaal voor deze dag krijgt IVA Driebergen de beschikking over de twee enige oer-Spykers die in handen zijn van privé-personen. De andere vijftien, verspreid over de aardbol, worden gekoesterd in musea. De oudste, uit 1907, is ook de meest gebruikte: wereldreiziger en eigenaar Stijnus Schotte reed er al vijftigduizend kilometer mee. De andere oer-Spyker komt met veel dank van Hamer Installatietechniek uit Apeldoorn.

De IVA Spyker Lezing is toegankelijk voor IVA-studenten èn snelle beslissers van maximaal 25 jaar. Schrijf je in via het Actueel Spyker-bericht op www.iva-driebergen.nl. Alleen compleet ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. De schriftelijke bevestiging van IVA Driebergen geldt als toegangsbewijs.

 

Programma donderdag 1 april (geen grap, zegt IVA)

12.00 uur – 12.30 uur: Ontvangst met een broodje

12.30 uur – 13.00 uur: Presentatie IVA Driebergen

13.15 uur – 14.30 uur: Presentatie Spyker Cars

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding