Castriota en zijn designteam worden verantwoordelijk voor zowel het in- als exterieurontwerp van het toekomstige Saab-gamma. Volgens eigenaar Victor Muller zal Saab dankzij Castriota "in de nabije toekomst opvallende auto’s kunnen uitbrengen. Dat we een jonge, zeer getalenteerde ontwerper naar Saab halen, onderstreept hoe gemotiveerd wij zijn om auto’s te produceren die opvallen met uniek design."

De New Yorker Castriota studeerde af aan het Emerson College in Boston en ging daarna naar het prestigieuze Art Center College of Design in Pasadena, Californië. In 2001 begon hij bij Pininfarina in Turijn. In 2008 werd hij Director of Desing bij Stile Bertone en opende hij een design consultancy met kantoren in New York en Turijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding