VW herplaatst managers bij Porsche

Volkswagen bereidt een herplaatsing voor van het topmanagement bij Porsche. De maatregel moet de greep van VW verbeteren op het concern, waarvan het sinds december 2009 de helft in handen heeft.

Volgens de Financial Times, zich beroepend op goed ingewijde bronnen, wil VW-topman Martin Winterkorn zijn vertrouweling Matthias Müller aanstellen als chief executive van Porsche. Hij zou dan in de plaats komen van Michael Macht, die op zijn beurt wordt getipt als Hoofd Productie van Volkswagen. In het verlengde daarvan wordt de huidige man op Productie – Jochem Heizmann – binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor de trucksector. De techneut Michael Macht volgde vorig jaar Wendelin Wiedeking op, toen die het veld moest ruimen na zijn mislukte overname van Volkswagen.

De reeks overplaatsingen zou komende maand zijn beslag kunnen krijgen en maakt deel uit van een brede vernieuwing van het topmanagement. Gedwongen door een grote schuldenlast zag het familiebedrijf Porsche zich eind vorig jaar genoodzaakt om de helft van de onderneming te verkopen aan Volkswagen. Martin Winterkorn wil de verkoopaantallen van Porsche op middellange termijn verdubbelen, naar 150 duizend voertuigen per jaar. De groei moet onder meer komen van kleinere c.q. goedkopere versies van de Cayenne en de Boxster.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW herplaatst managers bij Porsche - Automobielmanagement.nl

VW herplaatst managers bij Porsche

Volkswagen bereidt een herplaatsing voor van het topmanagement bij Porsche. De maatregel moet de greep van VW verbeteren op het concern, waarvan het sinds december 2009 de helft in handen heeft.

Volgens de Financial Times, zich beroepend op goed ingewijde bronnen, wil VW-topman Martin Winterkorn zijn vertrouweling Matthias Müller aanstellen als chief executive van Porsche. Hij zou dan in de plaats komen van Michael Macht, die op zijn beurt wordt getipt als Hoofd Productie van Volkswagen. In het verlengde daarvan wordt de huidige man op Productie – Jochem Heizmann – binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor de trucksector. De techneut Michael Macht volgde vorig jaar Wendelin Wiedeking op, toen die het veld moest ruimen na zijn mislukte overname van Volkswagen.

De reeks overplaatsingen zou komende maand zijn beslag kunnen krijgen en maakt deel uit van een brede vernieuwing van het topmanagement. Gedwongen door een grote schuldenlast zag het familiebedrijf Porsche zich eind vorig jaar genoodzaakt om de helft van de onderneming te verkopen aan Volkswagen. Martin Winterkorn wil de verkoopaantallen van Porsche op middellange termijn verdubbelen, naar 150 duizend voertuigen per jaar. De groei moet onder meer komen van kleinere c.q. goedkopere versies van de Cayenne en de Boxster.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding