De twee benoemingen gaan in op het moment dat de verkoop van Volvo aan Zhejiang Geely Holding Group rond is. De huidige baas van Ford of Europe, John Fleming (58), gaat zich helemaal concentreren op global manufacturing en op werknemerszaken. Fleming is in 2005 benoemd tot ceo van Ford of Europe en kreeg in december vorig jaar de verantwoordelijkheid voor global manufacturing er al bij. Hij gaat kantoor houden in Dearborn.

Stephen Odell neemt zijn rol bij Ford of Europe over. Hij werd in oktober 2008 benoemd tot baas van Volvo. Daarvoor was hij coo van Ford of Europe en marketingchef bij Mazda. Hij is in 1980 bij Ford Engeland begonnen. Li Shufu is door de Zhejiang Geely Holding Group benoemd tot bestuursvoorzitter van Volvo Car Corporation, vooruitlopend op de voltooiing van de overname van het bedrijf van Ford Motor Company. Verder wordt Hans-Olov Olsson de vice-voorzitter van Volvo Car Corporation. Olsson is de voormalig bestuursvoorzitter van de Zweedse autoproducent.

Verder heeft Ford Motor Company nog Jim Farley benoemd tot wereldwijde chef van marketing, sales & services om het plan One Ford te ondersteunen. En Eduardo Serrano, de huidige ceo van Ford of Mexico, is benoemd tot directeur van Ford Latijns-Amerika en zal leiding geven aan Ford Mexico en aan Ford Zuid-Amerika.        

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding