De enquête ‘Manager nach Noten’ werd gehouden onder Duitse managers en georganiseerd door adviseur Manfred Niedner. Die vraagt twee keer per jaar aan duizend hooggeplaatste managers naar hun mening over vijftien geselecteerde voorzitters van raden van bestuur. De uitkomst leverde op dat men van mening is dat Martin Winterkorn momenteel de beste concernchef is. Hij heeft daarmee Josef Ackermann (topman Deutschen Bank) van de eerste plek verdreven. Volgens de onderzoeker is de overname van Porsche het meesterwerk van Winterkorn geweest dat hem veel waardering heeft opgeleverd.

Op de tweede plek eindigde Wolfgang Reitzle. Die is chef van Linde en was ooit ontwikkelingstopman van BMW. Hij is daarna ook topman van Premier Automotive Group van Ford geweest.  Als laatste eindigde voor de derde keer Michael Diekmann, de chef van Allianz. Hij zou vooral totaal onzichtbaar zijn in deze tijd van economische crisis. (Automobilwoche/dpa)

 

     

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding