Demant (60) wordt verantwoordelijk voor de coördinatie van internationale projecten. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Martin Winterkorn, de grote baas van de Volkswagen Group. "De succesvolle groeistrategie van de Volkswagen Group vraagt om intensieve coördinatie van de internationale projecten. Wij zijn gelukkig dat we in staat zijn geweest zo’n ervaren collega als Hans Demant voor deze taak aan te trekken", aldus Winterkorn. Demant is de tweede hoge GM-functionaris die naar VW is vertrokken. Jonathan Browning (51) ging hem al voor om te helpen de sales & marketingafdeling van Volkswagen opnieuw in te richten en om de organisatie meer internationaal te maken. Browning rapporteert overigens niet aan Winterkorn, maar aan Christian Klinger, de marketingverantwoordelijke in de raad van bestuur.  

 

Winterkorn wil dat Volkswagen tegen het jaar 2018 de grootste autofabrikant ter wereld is met een productie van meer dan tien miljoen eenheden. Om dat doel te bereiken moet Volkswagen groeien in met name China, Rusland, India en China.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding