Het afscheid van de manager van de divisie Mercedes-Benz gaat moederbedrijf  Daimler dus nog een hoop geld kosten. De reden voor de hoogte van de afkoopsom ligt in de bijzondere bepalingen in het contract van Schmückle, dat nog in april van 2009 is verlengd tot 2013.

Zo zou hij een clausule hebben om terug te keren naar Freightliner en hij tot zijn zestigste een jaarlijkse uitkering krijgen als hij geen andere baan kan vinden. De aanspraken die Schmückle zou kunnen doen, zouden cumulatief  tot zestien miljoen euro kunnen oplopen. Oorspronkelijk werd zelfs gespeculeerd over een afkoopsom van meer dan twintig miljoen euro.

Een woordvoerder van Daimler heeft bevestigd dat er een regeling is en dat Schmückle al op 30 juni het bedrijf verlaten heeft. Het Daimler-concern heeft afgelopen februari aangekondigd dat Wolfgang Bernhard de taken van Rainer Schmückle zou overnemen. (dpa)  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding