Ook Ferdinand Piëch staat bekend als fan van Winterkorn en Piëch is de voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen. Winterkorn (alias Wiko) is nu 63 jaar en kreeg een contractverlenging van ‘meerdere jaren’ aangeboden, onder grote instemming van de personeelsvertegenwoordiging, zo weet Bloomberg te melden. Winterkorn staat sinds 2007 aan de absolute top van Volkswagen en het contract zou eind volgend jaar aflopen. Traditioneel worden contracten van rvb-leden een jaar van te voren verlengd, of niet natuurlijk. Winterkorn heeft als doelstelling van zijn concern tegen 2018 de grootste autofabrikant van de wereld te maken en daarmee Toyota te passeren.  (Automobilwoche)

   

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding