Dürheimer is afkomstig van Porsche AG, waar hij verantwoordelijk was voor R&D. Hij begint in zijn nieuwe functie op 1 februari en volgt dan Franz-Josef Paefgen op, die na acht jaar in deze functie met pensioen zal gaan. Paefgen heeft afgesproken dat hij als adviseur bij Bentley aanblijft en zal ook consultant blijven voor de Volkswagen Group.
Dürheimer begon zijn carriere in de autoindustrie bij BMW in 1986 en was productiemanager en later hoofd van productdevelopment bij de motorfietsendivisie. Later werd hij lid van het managementteam en was verantwoordelijk voor R&D en project management. In 1999 ging hij naar Porsche waar hij verantwoordelijk werd voor de 911. Sinds 2001 is Dürheimer lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor R&D en productdevelopment.  Onder zijn management zijn veel nieuwe modellen en modellenlijnen ontwikkeld.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding