Martin van Vugt is sinds 2008 werkzaam in Duitsland, waar hij van Mitsubishi als belangrijkste opdracht meekreeg het dealernetwerk te reorganiseren. Een reorganisatie die voor veel dealers het einde van de zakelijke contacten met Mitsubishi inhield.

Martin van Vugt begon bij de Rover Group. In 1985 werd hij marketing directeur van Landrover en Rover Duitsland. Vier jaar later vertrok hij naar Volvo om daar verschillende internationale functies bij de importvestigingen te vervullen. Na een drie jaar lange periode bij een grote Nederlandse Volvo dealerholding stapte hij in 2002 weer over naar de importeurskant. Dat werd Mitsubishi Motor Sales Nederland waar hij algemeen directeur werd. Drie jaar later werd hij vice president verkoop en marketing bij Mitsubishi Motor Europe om daarna ‘zijn meest pittige klus’, zoals hij het ooit zelf noemde, aan te gaan; de herstructurering van het Mitsubishi dealernetwerk in Duitsland.