Reilly verlaat het Amerikaanse autoconcern niet maar wordt gepromoveerd tot lid van de Raad van Toezicht. Daarmee wordt hij feitelijk de nieuwe baas van Stracke (zie foto), die de dagelijkse leiding over Opel en diens zustermerk Vauxhall krijgt. Bij onze Oosterburen zullen ze blij zijn dat Opel nu weer geleid gaat worden door iemand ‘uit eigen gelederen’. Reilly werd door de Duitse media wel gedoogd maar de Brit bleef in Rüsselsheim en verre omstreken een outsider.

Omdat Stracke al zijn tijd en energie kan wijden aan Opel/Vauxhall (Reilly was verantwoordelijk voor de Europese divisie van General Motors en daarmee ook voor de regionale verkoopactiviteiten van Vauxhall), is de verwachting dat het financiële lek versneld kan worden gedicht. Dat is met name een uitdrukkelijke wens van de aandeelhouders van General Motors, voor wie Opel/Vauxhall als enige verlieslatende bedrijfsonderdeel een doorn in het oog is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding