Jonsson zou bereid zijn Saab te helpen een soepele overgang te bewerkstellingen met zijn opvolger. Die is er namelijk nog niet, dus Jonsson blijft beschikbaar tot 1 september. In de tussentijd zal Victor Muller de functie van ceo waarnemen. Jonsson: “Ik heb bijna veertig jaar lang bij Saab gewerkt, waarvan bijna zes jaar als baas van het bedrijf. De laatste drie jaren zijn heel intens geweest en die hebben mij gedwongen me alleen maar met m’n werk bezig te houden. Het is tijd voor mij om ook tijd aan andere dingen te besteden. We hebben al zoveel dingen tot stand gebracht waarvan iedereen dacht dat ze onmogelijk waren. Ik ben ervan overtuigd dat Saab op de goede weg is om zijn gehele gamma te vervangen voor oktober 2012 als de nieuwe 9-3 wordt geïntroduceerd. En Saab is ook goed op weg om een zelfstandige onderneming te worden met en goede financiële basis.”

Victor Muller zegt ‘verdrietig’ te zijn dat Jonsson vertrekt. Hans Hugenholtz, voorzitter van de raad van commissarissen van Spyker: "We zijn Jan Ake Jonsson dankbaar voor zijn niet aflatende inzet in de periode 2008-201 om de problemen bij Saab het hoofd te bieden." 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding