Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen, want een vrouw aan de top van een multinational is nog steeds een zeldzaamheid.

Met Mouna Sepehri breidt de groep Renault-Nissan de multiculturele vertegenwoordiging binnen de directie uit. Ze heeft de Franse nationaliteit maar werd in Iran geboren. Sepehri spreekt Frans, Engels en Farsi (Perzisch). Haar baas Carlos Ghosn is een Braziliaan. Ze gaat in haar nieuwe rol bij het concern onder meer een onderzoek leiden naar de lessen die getrokken kunnen worden uit de economische crisis, met name op het vlak van communicatie. 

Sepehri was tot nu toe de rechterhand van Ghosn en verantwoordelijk voor de synergie en nieuwe projecten. Het nieuwe lid van de raad van bestuur startte haar loopbaan in 1990 als een advocaat, gespecialiseerd in internationale samenwerking. Ze ging in 1996 bij Renault aan de slag en bereidde er de samenwerking met Nissan voor. Sepehri is moeder van twee kinderen en woont in Parijs. De lancering van een goedkope auto in India is een van haar projecten. De topvrouw is trots op haar multiculturele achtergrond en heeft zich altijd ingezet voor de diversiteit en vooral de rol van de vrouw in het bedrijfsleven. Dat doet ze ook tijdens publieke optredens. Op het Wereldforum voor de Vrouw in het Franse Deauville benadrukte ze de inspanningen van Renault-Nissan om vrouwen sterker te vertegenwoordigen in de traditionele mannenbastions.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding