Marchionne (59), die continu van hot naar her vliegt, zal zijn taak verlichten door de andere markten dan Noord-Amerika over te laten aan ondergeschikten. Europa, Afrika en het Midden-Oosten vallen voortaan onder Gianni Coda. Voorts is Zuid-Amerika voor Cledorvino Bellini (directeur Fiat Brasil) en Michael Manley is ceo van de Aziatische markt. Verder is Olivier Francois (Lancia-chef) overgestapt naar Fiat en Lancia-Chrysler valt nu onder de hoede van Saad Chehab. Hij was succesvol als communicatiechef van Chrysler.

Naast deze drie chief operation officers zijn er nog drie coo’s. Het betreft de heren Gorlier voor Mopar (accessoires voor Chrysler, Jeep & Dodge), Razelli voor componenten en Tarantini voor systemen. Onder deze laag vallen de zogenoemde brand leaders. Het betreft de heren Francois (Fiat), Sistino (Fiat Professional), Wester (Alfa, Abarth en Maserati), Chehab (Lancia Chrysler), Manley (Jeep) en Bigland (Dodge).

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding