David Stekkinger volgde een vmbo-opleiding en had veel goede verhalen gehoord over het IVA, zegt hij tegen Nieuwsblad De Kaap, een regionale uitgave rond Barneveld en Amersfoort. ‘Ik hoorde dat het onderwijs er heel goed en gestructureerd was.’ De keuze van Stekkinger voor de autobranche komt niet uit de lucht vallen. Hij heeft een voorliefde voor auto’s en sleutelt graag. ‘Af en toe koop ik een oudere auto met een vriend voor de handel en om aan te sleutelen. Die knappen we dan op en verkopen we weer door.’

Sinds kort werkt hij bij Broekhuis in Zeist in de werkplaats. ‘Ik vind dat een mooie plek om te beginnen. Ik krijg de kans ervaring op te doen bij een bedrijf en dat lijkt me toch heel handig. Daarnaast moet je natuurlijk onderop beginnen.’  Stekkinger hoopt over vier jaar met een hbo-diploma op zak de IVA weer te verlaten. ‘Ik wil samen met een goede vriend van mij een eigen bedrijf opstarten voor het tunen van auto’s. Daarnaast wil ik ook wat autoverkoop gaan doen.’

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding