Gabriëls (47) heeft ervaring opgedaan bij BMW Group Nederland te Rijswijk, BMW AG in München en als CEO van Saab Nederland. De afgelopen vijf jaar was hij director Business development bij AutoBinck Holding. Waar hij veelvuldig met automobielfabrikanten in landen als China, Korea, Japan en Taiwan samenwerkte.

"Mijn eigen onderneming starten, is al een lang gekoesterde wens. Maar dan moet je onderscheidend vermogen en de markt perfect op elkaar aansluiten. Dat is nu het geval" aldus Gabriëls. Hij gaat zich met name toeleggen op de sterk groeiende business tussen Azië – en dan met name China – en Europa. ACE-Force staat open voor automotive activiteiten op projectbasis in Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van interim bestuur, internationale verkenningen, commercieel advies en strategische marketing vraagstukken. Alhoewel het voor de hand ligt dat het automotive gerelateerd is, hoeft dat niet zo te zijn.

"Mijn netwerk in China – in combinatie met de kennis van de europese markt – geeft een solide basis om business op te zetten en uit te bouwen. Het ligt voor de hand dat elektrisch vervoer in de breedste zin van het woord een belangrijk onderdeel van mijn focus is."

Pieter Gabriëls werkt vanuit zijn nieuwe bedrijf in Papenveer, vlakbij Schiphol. "Altijd handig bij een bezoek aan Azië, maar ook om verschillende delegaties uit China te verwelkomen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding