Dat meldt woordvoerder Dick Braakhekke. Doordat er sinds april al geen productie is bij Saab, is er ook geen verkoop van nieuwe auto’s. De Belgische Beherman Groep, eigenaar van Saab Nederland, moet dan ook ingrijpen in de organisatie.Bekeken wordt hoe backofficefuncties te combineren vallen met het bedrijf in België. De functie van algemeen directeur Nederland is daarbij komen te vervallen.

De Nederlandse organisatie in Utrecht zou wel actief blijven voor frontoffice-activiteiten. Het gaat met name om de medewerkers die contact hebben met de klanten, de dealers en de leasemaatschappijen. Momenteel werken nog dertien mensen bij Saab Nederland, maar dat aantal zal worden teruggebracht. "Beherman kijkt nu hoe het er precies moet gaan uitzien", aldus Braakhekke.

Kees van den Berg is met vakantie en nu niet bereikbaar voor commentaar. Hij heeft zes jaar leiding gegeven aan de Nederlandse organisatie. Beherman nam in 2009 de importorganisatie over van het failliete Kroymans.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding