Met ingang van 1 december zal Cor Baltus(47) aantreden als algemeen directeur van Fiat Group Automobiles Netherlands. Hij zal leiding geven aan de merken Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional, Abarth en Jeep. Cor Baltus volgt met deze aanstelling Giorgio Gorelli op die voortaan als regionaal directeur vanuit het hoofdkantoor in Turijn verantwoordelijk voor de Nederlandse, Belgische, Poolse, Russische en Servische markt. Verkoopdirecteur Thomas Pril is door Kia Motors Nederland aangesteld als interim-directeur.

Cor Baltus heeft bij Kia Nederland in de afgelopen zes jaar veel meegemaakt met het merk Kia. Nadat Kia Motors Nederland in 2009 na het faillissement van Kroymans als zelfstandig importeur met fabriekssteun doorging en hoofdontwerper Peter Schreyer bij de fabriek zorgde voor een nieuwe generatie aansprekende modellen, ging het Kia voor de wind. Na drie kwartalen stond Kia in Nederland op de elfde plaats met dertienduizend verkopen, dertig procent meer dan in 2010, wat goed was voor een marktaandeel van 3,7 procent.  In de maand oktober was het marktaandeel zelf 5,6 procent. Hiermee staat Kia in de toptien van best verkopende automerken in Nederland.

Verkoopdirecteur Thomas Pril is door Kia Motors Nederland aangesteld als interim-directeur. De opvolger van Baltus wordt op korte termijn bekendgemaakt. Als nieuwe marketingdirecteur is Sjoerd Knipping aangesteld. Die is afkomstig van Ford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding