Muller rondde zijn studie rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden af in 1984. Hij begon zijn carrière in 1984 als advocaat bij Caron & Stevens/Baker & McKenzie te Amsterdam. In 1989 werd hij lid van het managementteam van het offshore bedrijf Heerema in Leiden. Via een management buy-out door een syndicaat waarvan hij deel uitmaakte, werd hij mede-eigenaar van bergings- en zeesleepbedrijf Wijsmuller te IJmuiden. Vanaf 1992 leidde hij verschillende bedrijven waaronder Emergo Mode Groep BV waarmee hij uit de boedel van het failliete Amerikaanse kledingbedrijf McGregor de gerenommeerde merknaam kocht en dit op succesvolle wijze nieuw leven inblies. Emergo werd vervolgens onder de naam McGregor Fashion Group NV naar de beurs gebracht.

In 1999 verkreeg hij de rechten van het in 1926 ter ziele gegane Nederlandse automerk Spyker, dat hij nieuw leven ging inblazen met de fabricage van exclusieve sportauto’s. In 2000 was Spyker Cars een feit. Als CEO van het bedrijf is hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van de strategie van Spyker.

Spyker Cars nam op 23 februari 2010 Saab Automobile AB over van General Motors. 

In 2011 werd Muller ook de voorzitter (CEO) van Swedish Automobile, het bedrijf dat werd gevormd na de overname van Saab Automobile door Spyker Cars in 2010.

In maart 2011 publiceerde journalist Jens B Nordström een biografie van Victor Muller in het Zweeds, genaamd "Cirkus Muller".

Muller is getrouwd, vander van vijf kinderen en een gepassioneerd verzamelaar van klassieke auto’s.

sitestat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding