De jury van het tijdschrift zwaait Reithofer lof toe voor de manier waarop hij met innovatie de productie en de aandrijving van auto’s heeft veranderd. Met Reithofer als chef boekt BMW (ook) dit jaar weer een recordafzet. In de eerste tien maanden steeg de afzet van auto’s uit het BMW-concern al met vijftien procent tot 1,37 miljoen stuks. In totaal wil BMW dit jaar 1,6 miljoen auto’s verkopen.

Norbert Reithofer (55) staat sinds september 2006 aan de top bij BMW. Al voordat de bankencrisis toesloeg in 2008, had hij bij BMW al een strakke bezuinigingsstrategie in gang gezet, waarbij tienduizend banen werden geschrapt  en miljarden euro’s bespaard. Dat heeft de onderneming erg geholpen de crisis relatief gemakkelijk te doorstaan en ondertussen boekt het bedrijf record na record.

De vraag wie Norbert Reithofer in 2016 zou moeten opvolgen, is al aan de orde bij BMW. Volgens het economische tijdschrift Capital  wordt er in de raad van toezicht al over nagedacht.  Men zou vooral  Harald Krüger, nu rvb-lid voor personeelszaken, goede kansen toedichten. (bron: dpa)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding