Winnaars Kia Skill Cup 2011 naar finale Korea

Erwin Zweverink van Koops Auto Deventer en Peter Kouprie van Leerentveld Auto’s hebben zich gekwalificeerd als de beste Kia-monteurs van Nederland.

Technici van Kia kunnen zich via een competitie kwalificeren voor de titel van Beste Kia Technicus van Nederland, en uiteindelijk zelfs als beste van de wereld. Onlangs werd in samenwerking met Innovam de Nederlandse kwalificatieronde voor de uiteindelijke finale in Seoul georganiseerd. De Nationale Kia Skill Cup 2011 vormde de voorselectie op de World Skill Cup 2012, die volgend jaar in Seoel wordt georganiseerd. Deelname stond open voor gediplomeerde eerste monteurs, waarbij het diploma 1e auto-elektricien in het voordeel werkte. Ervaring van minimaal drie jaar als eerste monteur was vereist met tevens expertise in het stellen van diagnoses en het oplossen van   storingen. Ook moeten de deelnemers ervaring hebben met de door Kia gebruikte aandrijf- en ondersteltechnieken, diagnoseapparatuur, werkplaats-handboeken en Kia reparatietechnieken.

 

Deelnemers moesten via het Internet multiple choice vragen beantwoorden waarna tien kandidaten overbleven voor de praktijktest, die afgelopen zaterdag bij Kia Motors Nederland werd georganiseerd. De praktijktest bestond uit het oplossen van zeven klachten. Niet alleen de algehele technische kennis en vaardigheden kwamen daarbij aan bod, ook de beheersing van de Engelse taal, de presentatie van werkzaamheden en diagnose, en de uiteindelijke reparatie waren bepalend voor de uitslag.  Uiteindelijk kwalificeerden Erwin Zweverink van Koops Auto Deventer en Peter Kouprie van Leerentveld Auto’s zich als de beste Kia-monteurs van Nederland. Zweverink en Kouprie vertrekken volgend jaar juni naar Zuid-Korea om daar de strijd aan te gaan met de winnaars uit de andere regio’s tijdens de Kia Skill World Cup 2012.

 

Uitslag:    

1. Erwin Zweverink – Koops Auto Deventer
2. Peter Kouprie  – Leerentveld Auto’s
3. Patrick van Rens – Noorderpoort Venlo
4. Marco van Santen – AHZ Voorburg
5. Dion Boomaars  – Leendert vd Born 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

goedzo die mannen zijn echt goed en peter gaat voor de 2de keer!

Geplaatst door: Harrie op
Winnaars Kia Skill Cup 2011 naar finale Korea - Automobielmanagement.nl

Winnaars Kia Skill Cup 2011 naar finale Korea

Erwin Zweverink van Koops Auto Deventer en Peter Kouprie van Leerentveld Auto’s hebben zich gekwalificeerd als de beste Kia-monteurs van Nederland.

Technici van Kia kunnen zich via een competitie kwalificeren voor de titel van Beste Kia Technicus van Nederland, en uiteindelijk zelfs als beste van de wereld. Onlangs werd in samenwerking met Innovam de Nederlandse kwalificatieronde voor de uiteindelijke finale in Seoul georganiseerd. De Nationale Kia Skill Cup 2011 vormde de voorselectie op de World Skill Cup 2012, die volgend jaar in Seoel wordt georganiseerd. Deelname stond open voor gediplomeerde eerste monteurs, waarbij het diploma 1e auto-elektricien in het voordeel werkte. Ervaring van minimaal drie jaar als eerste monteur was vereist met tevens expertise in het stellen van diagnoses en het oplossen van   storingen. Ook moeten de deelnemers ervaring hebben met de door Kia gebruikte aandrijf- en ondersteltechnieken, diagnoseapparatuur, werkplaats-handboeken en Kia reparatietechnieken.

 

Deelnemers moesten via het Internet multiple choice vragen beantwoorden waarna tien kandidaten overbleven voor de praktijktest, die afgelopen zaterdag bij Kia Motors Nederland werd georganiseerd. De praktijktest bestond uit het oplossen van zeven klachten. Niet alleen de algehele technische kennis en vaardigheden kwamen daarbij aan bod, ook de beheersing van de Engelse taal, de presentatie van werkzaamheden en diagnose, en de uiteindelijke reparatie waren bepalend voor de uitslag.  Uiteindelijk kwalificeerden Erwin Zweverink van Koops Auto Deventer en Peter Kouprie van Leerentveld Auto’s zich als de beste Kia-monteurs van Nederland. Zweverink en Kouprie vertrekken volgend jaar juni naar Zuid-Korea om daar de strijd aan te gaan met de winnaars uit de andere regio’s tijdens de Kia Skill World Cup 2012.

 

Uitslag:    

1. Erwin Zweverink – Koops Auto Deventer
2. Peter Kouprie  – Leerentveld Auto’s
3. Patrick van Rens – Noorderpoort Venlo
4. Marco van Santen – AHZ Voorburg
5. Dion Boomaars  – Leendert vd Born 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

goedzo die mannen zijn echt goed en peter gaat voor de 2de keer!

Geplaatst door: Harrie op