Marchionne voorzitter Acea voor 2012

Acea, de associatie van Europese autofabrikanten, heeft Sergio Marchionne verkozen tot voorzitter voor het jaar 2011-2012. Marchionne neemt het stokje over van Dieter Zetsche van Daimler.

Het jaar 2012 zal uitdagend zijn, in het bijzonder als de instabiliteit in de eurozone niet wordt aangepakt, aldus Marchionne. "Voor de rest zal onze associatie zich richten op drie zaken: het industriële beleid in Europa, duurzame mobiliteit en transport en internationale handelsrelaties."

Het is niet zo dat Marchionne (59) verder niks te doen heeft. Hij is namelijk de ceo van Fiat SpA, ceo van Fiat Group Automobiles, ceo van Chrysler Group LLC, voorzitter van Fiat Industrial SpA en CNH Global.

De Acea is opgericht in 1991 en vertegenwoordigt de belangen van de Europese auto- en truckfabrikanten. De leden zijn BMW Group, DAF Trucks, Daimler, Fiat, Ford of Europe, General Motors Europe, Jaguar Land Rover, MAN Truck & Bus, Porsche, PSA Peugeot Citroën, Renault, Scania, Toyota Motor Europe, Volkswagen, Volvo Cars en Volvo Group.

De Europese autoindustrie is een belangrijke werkgever en investeert dertig miljard euro in research & developement per jaar. "Dat is meer dan elke andere industrie in Europe. Het belang van onze industrie moet zijn weerslag vinden in het beleid van de Europese Unie op het gebied van economie, transport en handel", aldus scheidend Acea-voorzitter Zetsche.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Marchionne voorzitter Acea voor 2012 - Automobielmanagement.nl

Marchionne voorzitter Acea voor 2012

Acea, de associatie van Europese autofabrikanten, heeft Sergio Marchionne verkozen tot voorzitter voor het jaar 2011-2012. Marchionne neemt het stokje over van Dieter Zetsche van Daimler.

Het jaar 2012 zal uitdagend zijn, in het bijzonder als de instabiliteit in de eurozone niet wordt aangepakt, aldus Marchionne. "Voor de rest zal onze associatie zich richten op drie zaken: het industriële beleid in Europa, duurzame mobiliteit en transport en internationale handelsrelaties."

Het is niet zo dat Marchionne (59) verder niks te doen heeft. Hij is namelijk de ceo van Fiat SpA, ceo van Fiat Group Automobiles, ceo van Chrysler Group LLC, voorzitter van Fiat Industrial SpA en CNH Global.

De Acea is opgericht in 1991 en vertegenwoordigt de belangen van de Europese auto- en truckfabrikanten. De leden zijn BMW Group, DAF Trucks, Daimler, Fiat, Ford of Europe, General Motors Europe, Jaguar Land Rover, MAN Truck & Bus, Porsche, PSA Peugeot Citroën, Renault, Scania, Toyota Motor Europe, Volkswagen, Volvo Cars en Volvo Group.

De Europese autoindustrie is een belangrijke werkgever en investeert dertig miljard euro in research & developement per jaar. "Dat is meer dan elke andere industrie in Europe. Het belang van onze industrie moet zijn weerslag vinden in het beleid van de Europese Unie op het gebied van economie, transport en handel", aldus scheidend Acea-voorzitter Zetsche.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding