Hij volgt Soo-Hang  Chang op, die een functie heeft aanvaard bij de Hyundai Motor Group in Korea in de divisie Planning & Coördination. Chang was sinds 2009 verantwoordelijk voor Kia in Nederland.

Kim trad in 1990 in dienst bij Hyundai Motor Company, waar Kia deel van uitmaakt, als lid van het Export Planning en Export Product Team. Sinds 2004 is hij in diverse functies in meerdere Europese landen actief geweest voor de Kia Motors Corporation. John Kim: "Met nieuwe modellen zoals de Kia Optima, de Soul en later dit jaar de nieuwe cee’d hebben wij er alle vertrouwen in dat we onze ambities waar kunnen maken." Kia staat in de top tien van best verkochte automerken in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding