Frédéric Saint-Geours nieuwe topman PSA

PSA topman Jean-Marc Gales heeft besloten om op te stappen. Hij wordt per direct opgevolgd door Frédéric Saint-Geours.

Gales wordt met ingang van 2 april de nieuwe CEO van Clepa, het Europese samenwerkingsverband van toeleveranciers voor de autobranche.

De Luxemburger Gales (49) maakte deel uit van de raad van bestuur van PSA (Peugeot, Citroën) en was verder executive vice-president brands aldaar. Die functie wordt nu overgenomen door Frédéric Saint-Geours. Hij wordt ‘directeur de marques’.

Het vertrek van Gales komt niet als een verrassing. PSA krijgt de laatste maanden rake klappen op de Europese automarkt. Los van stagnerende verkopen en onder druk staande marges, kampen de merken Citroën en Peugeot ook nog eens met een krimpend marktaandeel. In 2010 had PSA na 11 maanden 13,4 procent van de Europese markt in handen, maar afgelopen november was dit gedaald naar 12,5 procent. In december klapten de verkopen op de thuismarkt met 28 procent in elkaar. De Franse automaker overweegt door deze terugval 6.800 banen te schrappen, inclusief de tijdelijke werkplaatsen van partners.

Gales is maar relatief kort in dienst geweest van PSA, namelijk sinds maart 2009. Daarvoor bekleedde hij een functie als verkoopdirecteur bij Mercedes-Benz. Saint-Geours kwam in 1986 in dienst van PSA. Eerder was hij algemeen directeur van de autodivisie van Peugeot, nu wordt hij dus ‘directeur de marques’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Frédéric Saint-Geours nieuwe topman PSA - Automobielmanagement.nl

Frédéric Saint-Geours nieuwe topman PSA

PSA topman Jean-Marc Gales heeft besloten om op te stappen. Hij wordt per direct opgevolgd door Frédéric Saint-Geours.

Gales wordt met ingang van 2 april de nieuwe CEO van Clepa, het Europese samenwerkingsverband van toeleveranciers voor de autobranche.

De Luxemburger Gales (49) maakte deel uit van de raad van bestuur van PSA (Peugeot, Citroën) en was verder executive vice-president brands aldaar. Die functie wordt nu overgenomen door Frédéric Saint-Geours. Hij wordt ‘directeur de marques’.

Het vertrek van Gales komt niet als een verrassing. PSA krijgt de laatste maanden rake klappen op de Europese automarkt. Los van stagnerende verkopen en onder druk staande marges, kampen de merken Citroën en Peugeot ook nog eens met een krimpend marktaandeel. In 2010 had PSA na 11 maanden 13,4 procent van de Europese markt in handen, maar afgelopen november was dit gedaald naar 12,5 procent. In december klapten de verkopen op de thuismarkt met 28 procent in elkaar. De Franse automaker overweegt door deze terugval 6.800 banen te schrappen, inclusief de tijdelijke werkplaatsen van partners.

Gales is maar relatief kort in dienst geweest van PSA, namelijk sinds maart 2009. Daarvoor bekleedde hij een functie als verkoopdirecteur bij Mercedes-Benz. Saint-Geours kwam in 1986 in dienst van PSA. Eerder was hij algemeen directeur van de autodivisie van Peugeot, nu wordt hij dus ‘directeur de marques’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding