Wouter van Vugt wint Citroën Creative Award

Grafisch designer Wouter van Vugt is als winnaar uit de bus gekomen van de Citroën Creative Awards. Hij ontving zijn prijs gisteravond in C42 op de Champs Elysées in Parijs.

De tweede editie van de Citroën Creative Awards is een groot succes gebleken:  volgens Citroën deden achthonderd designers en kunstenaars uit 87 landen mee met een creatief voorstel.  De autofabrikant loofde prijzen uit voor bijzondere  ideeën in drie categoriën. Ten eerste voor Video Contest, waarin het draaide om een nieuwe interpretatie van het begrip ‘premium’, geïnspireerd op de DS5. Ten tweede was er de Style Contest. In deze categorie draaide het om mode en outfits, geïnspireerd op de Citroën DS3. En ten derde de Idea Contest. In deze categorie werden ideeën beoordeeld die het leven aan boord comfortabeler en prettiger kunnen maken.

De Nederlandse grafisch ontwerper Wouter van Vugt (21) was de winnaar van de Idea Contest en hij was de jongste winnaar. Hij bedacht een 3D-simulator waardoor kinderen kunnen ‘meerijden’ in de auto en real time kunnen ervaren wat er in het verkeer gebeurt zodat ze spelenderwijs de gevaren van het verkeer kunnen begrijpen.  De Nederlandse ontwerper ontving voor zijn originele idee behalve een trofee ook drieduizend euro. Citroën heeft hem benaderd om dit jaar verder te brainstormen over creatieve ideeën die in auto’s toegepast kunnen worden. De jury bestond uit een internationaal gezelschap van designers, journalisten en ontwerpers van Citroën.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wouter,

Super gedaan, Proficiat!

Hans, Marieke, thijme, Veerle en Jens

Geplaatst door: marieke nijhof op

Proficiat!Je bent een kanjer ik ben zo enorm trots op je! Oma

Geplaatst door: Sjan Kanters op

Gefeliciteerd. Fantastisch goed. Ga zo door. Jan

Geplaatst door: Jan Bos op

Hoi jongen, super gedaan. Wij zijn trots op jouw en misschien geeft een mooie carriere boost. Mama & Emiel

Geplaatst door: Rian & Emiel op

Goed zo Wouter, een goede opstap naar een mooie baan.
En het reisje naar Parijs is ook niet mis!!

Tante Ria

Geplaatst door: Ria Verreck op

goed gedaan wouterGEFELICITEERD

Geplaatst door: martha rebers op

Prima idee en leuk om te horen dat je gewonnen hebt, proficiat, Hans&Lenette

Geplaatst door: Hans op
Wouter van Vugt wint Citroën Creative Award - Automobielmanagement.nl

Wouter van Vugt wint Citroën Creative Award

Grafisch designer Wouter van Vugt is als winnaar uit de bus gekomen van de Citroën Creative Awards. Hij ontving zijn prijs gisteravond in C42 op de Champs Elysées in Parijs.

De tweede editie van de Citroën Creative Awards is een groot succes gebleken:  volgens Citroën deden achthonderd designers en kunstenaars uit 87 landen mee met een creatief voorstel.  De autofabrikant loofde prijzen uit voor bijzondere  ideeën in drie categoriën. Ten eerste voor Video Contest, waarin het draaide om een nieuwe interpretatie van het begrip ‘premium’, geïnspireerd op de DS5. Ten tweede was er de Style Contest. In deze categorie draaide het om mode en outfits, geïnspireerd op de Citroën DS3. En ten derde de Idea Contest. In deze categorie werden ideeën beoordeeld die het leven aan boord comfortabeler en prettiger kunnen maken.

De Nederlandse grafisch ontwerper Wouter van Vugt (21) was de winnaar van de Idea Contest en hij was de jongste winnaar. Hij bedacht een 3D-simulator waardoor kinderen kunnen ‘meerijden’ in de auto en real time kunnen ervaren wat er in het verkeer gebeurt zodat ze spelenderwijs de gevaren van het verkeer kunnen begrijpen.  De Nederlandse ontwerper ontving voor zijn originele idee behalve een trofee ook drieduizend euro. Citroën heeft hem benaderd om dit jaar verder te brainstormen over creatieve ideeën die in auto’s toegepast kunnen worden. De jury bestond uit een internationaal gezelschap van designers, journalisten en ontwerpers van Citroën.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wouter,

Super gedaan, Proficiat!

Hans, Marieke, thijme, Veerle en Jens

Geplaatst door: marieke nijhof op

Proficiat!Je bent een kanjer ik ben zo enorm trots op je! Oma

Geplaatst door: Sjan Kanters op

Gefeliciteerd. Fantastisch goed. Ga zo door. Jan

Geplaatst door: Jan Bos op

Hoi jongen, super gedaan. Wij zijn trots op jouw en misschien geeft een mooie carriere boost. Mama & Emiel

Geplaatst door: Rian & Emiel op

Goed zo Wouter, een goede opstap naar een mooie baan.
En het reisje naar Parijs is ook niet mis!!

Tante Ria

Geplaatst door: Ria Verreck op

goed gedaan wouterGEFELICITEERD

Geplaatst door: martha rebers op

Prima idee en leuk om te horen dat je gewonnen hebt, proficiat, Hans&Lenette

Geplaatst door: Hans op