Vrouw Piëch in raad van toezicht Volkswagen Groep

Voorzitter Ferdinand Piëch van de raad van toezicht van het Volkswagen-concern heeft voorgesteld zijn vrouw Ursula in de raad van toezicht op te nemen.

Ursula Piëch (55) is negentien jaar jonger dan haar echtgenoot en zou daarmee te zijner tijd de fakkel  kunnen overnemen als Piëch zelf van het toneel verdwijnt. Het voorstel voor de benoeming staat op de agenda van de algemene aandeelhoudersvergadering die in april wordt gehouden. Piëch (74) zelf hoopt dan voor nog eens vijf jaar tot voorzitter van de raad van toezicht herkozen te worden en gezien het belang dat de familie zelf in handen heeft, bestaat er geen enkele twijfel over dat de voorstellen het zullen halen.

Ursula Piëch, die in 1984 met Ferdinand Piëch trouwde en vrijwel altijd aan zijn zijde te vinden is, is naar verluidt een fanatieke autoliefhebber. Bovendien kent ze de Volkswagen Groep van binnen en van buiten. Ursula Piëch is in 2010 door Ferdinand Piëch ook al aangesteld als beheerder (in het geval hij overlijdt) van de twee aparte stichtingen waarin hij zijn belangen in Volkswagen en Porsche Holding SE onderbracht.

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vrouw Piëch in raad van toezicht Volkswagen Groep - Automobielmanagement.nl

Vrouw Piëch in raad van toezicht Volkswagen Groep

Voorzitter Ferdinand Piëch van de raad van toezicht van het Volkswagen-concern heeft voorgesteld zijn vrouw Ursula in de raad van toezicht op te nemen.

Ursula Piëch (55) is negentien jaar jonger dan haar echtgenoot en zou daarmee te zijner tijd de fakkel  kunnen overnemen als Piëch zelf van het toneel verdwijnt. Het voorstel voor de benoeming staat op de agenda van de algemene aandeelhoudersvergadering die in april wordt gehouden. Piëch (74) zelf hoopt dan voor nog eens vijf jaar tot voorzitter van de raad van toezicht herkozen te worden en gezien het belang dat de familie zelf in handen heeft, bestaat er geen enkele twijfel over dat de voorstellen het zullen halen.

Ursula Piëch, die in 1984 met Ferdinand Piëch trouwde en vrijwel altijd aan zijn zijde te vinden is, is naar verluidt een fanatieke autoliefhebber. Bovendien kent ze de Volkswagen Groep van binnen en van buiten. Ursula Piëch is in 2010 door Ferdinand Piëch ook al aangesteld als beheerder (in het geval hij overlijdt) van de twee aparte stichtingen waarin hij zijn belangen in Volkswagen en Porsche Holding SE onderbracht.

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding