Duitser Ingenlath designchef bij Volvo Cars

Volvo Cars heeft Thomas Ingenlath aangesteld als hoofd van de designafdeling in Zweden. Hij vervangt Peter Horbury die ‘is gepromoveerd’ om toezicht te houden op het designwerk bij het Chinese Geely, de eigenaar van Volvo Cars.

Ingenlath komt van Volkswagen (net als ceo Jacoby) en heeft daar twintig jaar gewerkt. Hij werkte voor Audi, Skoda en Volkswagen, als leidinggevende voor concepts en voor productieauto’s zoals de eerste generatie van de Skoda Fabia en de Superb. Na een aantal jaren van proberen te omschrijven waar het als merk Volvo precies wil zijn in het premium segment, lijken de neuzen nu allemaal dezelfde kant op te wijzen. Volvo vraagt van Ingenlath de vooruitgang voort te zetten om bij de top van de luxe merken te gaan behoren, aldus ceo Stefan Jacoby van Volvo Cars. Li Shufu, de ceo van eigenaar Geely, sprak van ‘een waarachtig luxe automerk’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitser Ingenlath designchef bij Volvo Cars - Automobielmanagement.nl

Duitser Ingenlath designchef bij Volvo Cars

Volvo Cars heeft Thomas Ingenlath aangesteld als hoofd van de designafdeling in Zweden. Hij vervangt Peter Horbury die ‘is gepromoveerd’ om toezicht te houden op het designwerk bij het Chinese Geely, de eigenaar van Volvo Cars.

Ingenlath komt van Volkswagen (net als ceo Jacoby) en heeft daar twintig jaar gewerkt. Hij werkte voor Audi, Skoda en Volkswagen, als leidinggevende voor concepts en voor productieauto’s zoals de eerste generatie van de Skoda Fabia en de Superb. Na een aantal jaren van proberen te omschrijven waar het als merk Volvo precies wil zijn in het premium segment, lijken de neuzen nu allemaal dezelfde kant op te wijzen. Volvo vraagt van Ingenlath de vooruitgang voort te zetten om bij de top van de luxe merken te gaan behoren, aldus ceo Stefan Jacoby van Volvo Cars. Li Shufu, de ceo van eigenaar Geely, sprak van ‘een waarachtig luxe automerk’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding