6,1 mln euro inkomenvoor BMW-chef Reithofer

Uit de jaarcijfers van BMW Group blijkt dat topman Norbert Reithofer over 2011 een inkomen heeft verworven van 6,1 miljoen euro. Zijn collega-bestuurders zitten allemaal rond de 3,5 miljoen.

Deze week werd bekend dat de ceo van Volkswagen AG, Martin Winterkorn, een inkomen heeft verworven van 17,5 miljoen euro – voornamelijk bestaande uit bonussen want het basissalaris is maar twee miljoen. Bij de veel kleinere BMW Group zijn de bedragen aanmerkelijk minder hoog, maar ceo Norbert Reithofer (midden) kwam met een bescheiden basissalaris van een miljoen toch nog aan een totaal van 6,1 miljoen euro. Zijn ondergeschikten in de raad van bestuur hebben allen een basissalaris van ongeveer 590 duizend euro en komen inclusief bonussen aan een totaal van zo’n 3,5 miljoen de man.

De jongste van het stel, HR-baas Harald Krüger (uiterst links), moet het met vier ton minder stellen. Maar daarin zal dit jaar wel verandering komen als hij zijn meer operationele functie gaat uitoefenen.

Het vaste personeel van BMW zal ook van de goede resultaten meeprofiteren, met een bonus die in ieder geval hoger is dan de 5840 euro gemiddeld per werknemer van vorig jaar.

  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

6,1 mln euro inkomenvoor BMW-chef Reithofer - Automobielmanagement.nl

6,1 mln euro inkomenvoor BMW-chef Reithofer

Uit de jaarcijfers van BMW Group blijkt dat topman Norbert Reithofer over 2011 een inkomen heeft verworven van 6,1 miljoen euro. Zijn collega-bestuurders zitten allemaal rond de 3,5 miljoen.

Deze week werd bekend dat de ceo van Volkswagen AG, Martin Winterkorn, een inkomen heeft verworven van 17,5 miljoen euro – voornamelijk bestaande uit bonussen want het basissalaris is maar twee miljoen. Bij de veel kleinere BMW Group zijn de bedragen aanmerkelijk minder hoog, maar ceo Norbert Reithofer (midden) kwam met een bescheiden basissalaris van een miljoen toch nog aan een totaal van 6,1 miljoen euro. Zijn ondergeschikten in de raad van bestuur hebben allen een basissalaris van ongeveer 590 duizend euro en komen inclusief bonussen aan een totaal van zo’n 3,5 miljoen de man.

De jongste van het stel, HR-baas Harald Krüger (uiterst links), moet het met vier ton minder stellen. Maar daarin zal dit jaar wel verandering komen als hij zijn meer operationele functie gaat uitoefenen.

Het vaste personeel van BMW zal ook van de goede resultaten meeprofiteren, met een bonus die in ieder geval hoger is dan de 5840 euro gemiddeld per werknemer van vorig jaar.

  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding