Continental: Meer vrouwen voor ontwikkeling banden

Zes van de elf nieuwe trainees in de afdeling Research en Development van nieuwe banden bij Continental zijn vrouw.

Dit bleek bij de start van het Explore Tires Research & Development trainee programma bij de Continental Tires division. De nieuwe trainees komen uit zes verschillende landen. De zes vrouwen en vijf mannen zullen als een onderdeel van hun opleidingsprogramma gaan werken in de afdelingen Research en Development, Productie en Marketing.

Deze toename betekent een verdere groei van het aantal vrouwen in de afdeling Research en Development bij Continental. "Research en Development, vooral in de autobranche, is traditioneel een mannenwereld", aldus Geert Roik, hoofd Research & Development Commercial Vehicle Tires bij Continental. "Maar bij Continental is dit al lang niet meer het geval. In het laatste jaar is meer dan een derde van de nieuwe medewerkers in de bandenontwikkeling vrouw. We zagen ook het aantal vrouwen groeien die deelnamen aan het internationale traineeprogramma voor Research en Development. In het algemeen streven we voor de kandidaten naar een gelijke verhouding tussen vrouwen en mannen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Continental: Meer vrouwen voor ontwikkeling banden - Automobielmanagement.nl

Continental: Meer vrouwen voor ontwikkeling banden

Zes van de elf nieuwe trainees in de afdeling Research en Development van nieuwe banden bij Continental zijn vrouw.

Dit bleek bij de start van het Explore Tires Research & Development trainee programma bij de Continental Tires division. De nieuwe trainees komen uit zes verschillende landen. De zes vrouwen en vijf mannen zullen als een onderdeel van hun opleidingsprogramma gaan werken in de afdelingen Research en Development, Productie en Marketing.

Deze toename betekent een verdere groei van het aantal vrouwen in de afdeling Research en Development bij Continental. "Research en Development, vooral in de autobranche, is traditioneel een mannenwereld", aldus Geert Roik, hoofd Research & Development Commercial Vehicle Tires bij Continental. "Maar bij Continental is dit al lang niet meer het geval. In het laatste jaar is meer dan een derde van de nieuwe medewerkers in de bandenontwikkeling vrouw. We zagen ook het aantal vrouwen groeien die deelnamen aan het internationale traineeprogramma voor Research en Development. In het algemeen streven we voor de kandidaten naar een gelijke verhouding tussen vrouwen en mannen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding