Bernd Osterloh wil salariëring top Volkswagen anders

Nadat er nogal wat kritiek kwam op het recordinkomen van met name Martin Winterkorn van Volkswagen AG, wil de voorzitter van de ondernemingsraad, Bernd Osterloh, de betaling van de raad van bestuur veranderen.

Osterloh baseert zich erop dat toen de doelen voor het management in 2009 afgesproken zijn, niemand met zo’n hoog resultaat rekening heeft gehouden. Toen dat er vervolgens wel kwam, schoten de inkomens van de leden van de raad van bestuur omhoog tot gemiddeld zeven miljoen euro. Topman Winterkorn kreeg zelfs zeventien miljoen. "Er zullen bij Volkswagen veranderingen komen", zei Osterloh tegen tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel.  De vertegenwoordigers van de werknemers hebben de kwestie al aan de orde gesteld in de raad van toezicht. De vraag zou zijn of men de normen moet opschroeven of dat er een maximum wordt afgesproken. Osterloh zei ook dat het inkomensdeel vanaf tien miljoen euro wel hoger belast kunnen worden, met bijvoorbeeld 75 procent. Eerder heeft Osterloh het inkomen van Winterkorn nog verdedigd.
Het merendeel van AM-lezers vindt het inkomen van Winterkorn  (17 mln over 2011) niet akkoord. Wat vindt u? Stem mee op onze poll op de homepage.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bernd Osterloh wil salariëring top Volkswagen anders - Automobielmanagement.nl

Bernd Osterloh wil salariëring top Volkswagen anders

Nadat er nogal wat kritiek kwam op het recordinkomen van met name Martin Winterkorn van Volkswagen AG, wil de voorzitter van de ondernemingsraad, Bernd Osterloh, de betaling van de raad van bestuur veranderen.

Osterloh baseert zich erop dat toen de doelen voor het management in 2009 afgesproken zijn, niemand met zo’n hoog resultaat rekening heeft gehouden. Toen dat er vervolgens wel kwam, schoten de inkomens van de leden van de raad van bestuur omhoog tot gemiddeld zeven miljoen euro. Topman Winterkorn kreeg zelfs zeventien miljoen. "Er zullen bij Volkswagen veranderingen komen", zei Osterloh tegen tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel.  De vertegenwoordigers van de werknemers hebben de kwestie al aan de orde gesteld in de raad van toezicht. De vraag zou zijn of men de normen moet opschroeven of dat er een maximum wordt afgesproken. Osterloh zei ook dat het inkomensdeel vanaf tien miljoen euro wel hoger belast kunnen worden, met bijvoorbeeld 75 procent. Eerder heeft Osterloh het inkomen van Winterkorn nog verdedigd.
Het merendeel van AM-lezers vindt het inkomen van Winterkorn  (17 mln over 2011) niet akkoord. Wat vindt u? Stem mee op onze poll op de homepage.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding