Dat zegt Jan van Delft, die geen conflict zegt te hebben met de Dealercounsil Volkswagen-Audi. "Geenszins. Ik ben drie jaar geleden aangetreden voor een bepaalde opdracht en inmiddels heb ik aan de opdracht voldaan. Alles draait nu als een tierelier. Dan is de uitdaging een beetje weg voor mij, want ik ben als persoon niet geschikt om op de winkel te passen."

Vanaf begin 2009 tot medio 2011 was Van Delft zowel voorzitter van de vereniging Dealercouncil als algemeen directeur van de zakelijke activiteiten DC Beheer BV. Van Delft heeft zich na de afronding van de netwerkreorganisatie-onderhandelingen met importeur Pon dan ook niet meer als voorzitter herkiesbaar gesteld. Dick Harthoorn volgde hem op als voorzitter van Dealercouncil. Van Delft heeft zich vanaf dat moment volledig geconcentreerd op de zakelijke activiteiten via DC Beheer. Ook deze fase, waarbij de focus lag op de uitbouw van Euromobil en het ontwikkelen van nieuwe zakelijke activiteiten zoals gemeenschappelijke inkoop, is nu afgerond. Voorzitter Harthoorn zal zijn activiteiten waarnemen tot er een andere functionaris is aangetreden. Of er een opvolger moet komen als directeur, kun je je afvragen, vindt Van Delft. "Maar daar zijn ze nog over aan het nadenken, geloof ik."

Van Delft zal zich in de komende maanden oriënteren op zijn nieuwe activiteiten, bij voorkeur in de autobranche. "De autobranche heeft mijn hart, ik heb alle facetten van de branche wel zo’n beetje meegemaakt. Het zou ook zonde zijn niet van die ervaring gebruik te maken. Maar dat ik buiten de branche terechtkom, sluit ik ook niet volledig uit."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding