In die functie staat hij nog maar één trede lager dan CEO Alan Mulally. Fields (51) stuurt sinds 2005 de Amerikaanse divisie aan. Met de promotie is hij de belangrijkste kandidaat om de functie als Chief Executive Officer van Mulally (67) over te nemen zodra deze met pensioen gaat.

Een gelopen race is het nog niet, want ook Jim Farley (de mondiale marketingchef van Ford) en Joe Hinrichs (die in Azië achter het stuur zit) azen op de zetel van Mulally. Ford heeft lange tijd geen COO gehad. Dat deze functie opnieuw gecreëerd wordt, kan een indicatie zijn voor de grote kansen die Fields heeft op de toppositie bij Ford. Mocht Hinrichs aan het kortste eind trekken, dan hoeft dit voor hem geen drama te zijn. Hij is 6 jaar jonger dan Fields en qua leeftijd dus zeer geschikt om in een later stadium het heft in handen te nemen bij Ford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding