Daarnaast zal hij de vereniging verder professionaliseren en uitbouwen met partijen die zich bezig houden met vloeibaar gas (LNG). Hij studeerde regionale en transport economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte in de transport en energiesector bij Nedlloyd, Shell, Argos en recentelijk Essent.

René Laks: " Ik ben verheugd dat ik terug ben in de Groengasmarkt en mij nu volledig mag bezig houden met het verduurzamen van mobiliteit in Nederland. Zowel de industrie als de vereniging hebben de afgelopen jaren een serieuze groei doorgemaakt die de gezonde basis legt voor het verder volwassen maken van de markt van groen en vloeibaar gas. Zowel de industrie als de vereniging hebben de afgelopen jaren een serieuze groei doorgemaakt die de gezonde basis legt voor het verder volwassen maken van de markt van groen en vloeibaar gas. Zowel de tankinfrastructuur als het voertuigenaanbod maakt een gestage groei door wat betekent dat Groengas de schoonste, beschikbare transportbrandstof op dit moment is. Een ontwikkeling die voor Nederland, als gas land pur sang met een sterke logistieke sector enerzijds en uitdagingen op het gebied van milieudoelstellingen en bewaken van de luchtkwaliteit anderzijds, enorme kansen biedt".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding