De 61-jarige Zweed volgt de Duitser Stefan Jacoby op, die eind vorige maand werd getroffen door een licht herseninfarct. Jacoby (54) stapte in augustus 2010 over als ceo van Volkswagen of America naar Volvo Cars.

Samuelsson maakt sinds 2010 deel uit van Volvo’s raad van toezicht. Hij studeerde aan het Royal Institute of Technology in Stockholm, waar hij een graad behaalde in mechanical engineering. In 1977 ging hij aan de slag bij Scania AB in Zweden. Bij het bedrijf bekleedde hij diverse managementfuncties op technisch gebied.  In 1993 werd hij Technical Director van Scania Latin America, om in 1996 toe te treden tot de raad van bestuur van Scania AB. In juli 2000 stapte hij over naar MAN Nutzfahrzeuge, als bestuursvoorzitter.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding