Wijnand Pon weer rijkste auto-Nederlander in Quote

Het is crisis en grootaandeelhouder Wijnand Pon van Pon Holdings heeft elf procent achteruit geboerd. Maar evenzogoed wordt zijn vermogen door het tijdschrift Quote geschat op twee miljard euro. Wijnand Pon haalt daarmee de derde plaats van de Quote500 van rijkste Nederlanders.

Wijnand Pon moet alleen Charlene de Carvalho-Heineken en Frits Goldschmeding (Randstad) voor zich dulden.  Evert Louwman (Louwman Groep) heeft zijn spaarvarkentje ook best goed gevuld met een geschat vermogen van 775 miljoen euro. Volgens Quote is hij nog 5,5 procent rijker geworden in het afgelopen jaar ondanks de perikelen met de overname van het failliete Hessing – en de showroom aan de A2. Evert Louwman (Louwman Groep) en Wim van der Leegte (VDL Groep) doen het ook niet slecht met resp. 775 en 750 miljoen euro.

Met een vermogen van 475 miljoen euro staan Hans en Corinne Goddijn  op de derde plaats van de autorijken. Ze zijn respectievelijk ceo en managing director van TomTom. Daarna komt Mijndert Pon,  met 475 miljoen euro, maar dat is een ruwe schatting van Quote omdat nooit bekend werd hoeveel geld Mijndert kreeg voor zijn aandeel in Pon Holdings. Hij stapte in het jaar 2000 uit het familiebedrijf (zie Wijnand Pon)  en ging zich bezighouden met boerderijen en wijn in Zuid-Amerika.  Ben Pon heeft zich eind jaren tachtig al laten uitkopen en zou daar toentertijd 400 miljoen gulden voor hebben gekregen. Zijn huidige vermogen schat Quote op 275 miljoen euro. Hij is wijnboer in Californië.  Zus Ans Pon staat met 250 miljoen op plek 99 in de lijst. Ook zij liet zich ooit uitkopen en schijnt huizen in ’t Gooi en Utrecht te bezitten.  

Rolf Lauret (74) van auto-importeur AutoBinck Holding wordt door Quote op plaats 107 gezet met een geschat vermogen van 230 miljoen euro. Hieronder een lijstje van welgestelden in de autowereld en hun positie op de Quote500-lijst.  

 

3             Wijnand Pon – Pon Holdings – 2 mrd

23           Evert Louwman – Louwman Groep – 775 mln

24           Wim van der Leegte – VDL – 750 mln

42           Harold Goddijn – TomTom – 475 mln

43           Mijndert Pon – ex-Pon – 475 mln

75           Peter Goedvolk – Argos Oil – 310 mln

90           Ben Pon – ex-Pon – 275 mln

95           Peter-Frans Pauwels – TomTom – 255 mln

99           Ans Pon – ex-Pon – 250 mln

107         Rolf Lauret – AutoBinck -230 mln

119         Arie Miedema – Gulf/Tinq – 210 mln

185         Job van Vliet – Van den Ban – 140 mln

216         Pieter Geelen – TomTom – 115 mln

319         Alexander Ribbink – ex-TomTom – 80 mln

337         N & J  Baas – Baas Autoverhuur – 76 mln

430         Leo van Beukering – Autoverhuur – 61 mln

               

                                               

 

   

Wijnand Pon weer rijkste auto-Nederlander in Quote - Automobielmanagement.nl

Wijnand Pon weer rijkste auto-Nederlander in Quote

Het is crisis en grootaandeelhouder Wijnand Pon van Pon Holdings heeft elf procent achteruit geboerd. Maar evenzogoed wordt zijn vermogen door het tijdschrift Quote geschat op twee miljard euro. Wijnand Pon haalt daarmee de derde plaats van de Quote500 van rijkste Nederlanders.

Wijnand Pon moet alleen Charlene de Carvalho-Heineken en Frits Goldschmeding (Randstad) voor zich dulden.  Evert Louwman (Louwman Groep) heeft zijn spaarvarkentje ook best goed gevuld met een geschat vermogen van 775 miljoen euro. Volgens Quote is hij nog 5,5 procent rijker geworden in het afgelopen jaar ondanks de perikelen met de overname van het failliete Hessing – en de showroom aan de A2. Evert Louwman (Louwman Groep) en Wim van der Leegte (VDL Groep) doen het ook niet slecht met resp. 775 en 750 miljoen euro.

Met een vermogen van 475 miljoen euro staan Hans en Corinne Goddijn  op de derde plaats van de autorijken. Ze zijn respectievelijk ceo en managing director van TomTom. Daarna komt Mijndert Pon,  met 475 miljoen euro, maar dat is een ruwe schatting van Quote omdat nooit bekend werd hoeveel geld Mijndert kreeg voor zijn aandeel in Pon Holdings. Hij stapte in het jaar 2000 uit het familiebedrijf (zie Wijnand Pon)  en ging zich bezighouden met boerderijen en wijn in Zuid-Amerika.  Ben Pon heeft zich eind jaren tachtig al laten uitkopen en zou daar toentertijd 400 miljoen gulden voor hebben gekregen. Zijn huidige vermogen schat Quote op 275 miljoen euro. Hij is wijnboer in Californië.  Zus Ans Pon staat met 250 miljoen op plek 99 in de lijst. Ook zij liet zich ooit uitkopen en schijnt huizen in ’t Gooi en Utrecht te bezitten.  

Rolf Lauret (74) van auto-importeur AutoBinck Holding wordt door Quote op plaats 107 gezet met een geschat vermogen van 230 miljoen euro. Hieronder een lijstje van welgestelden in de autowereld en hun positie op de Quote500-lijst.  

 

3             Wijnand Pon – Pon Holdings – 2 mrd

23           Evert Louwman – Louwman Groep – 775 mln

24           Wim van der Leegte – VDL – 750 mln

42           Harold Goddijn – TomTom – 475 mln

43           Mijndert Pon – ex-Pon – 475 mln

75           Peter Goedvolk – Argos Oil – 310 mln

90           Ben Pon – ex-Pon – 275 mln

95           Peter-Frans Pauwels – TomTom – 255 mln

99           Ans Pon – ex-Pon – 250 mln

107         Rolf Lauret – AutoBinck -230 mln

119         Arie Miedema – Gulf/Tinq – 210 mln

185         Job van Vliet – Van den Ban – 140 mln

216         Pieter Geelen – TomTom – 115 mln

319         Alexander Ribbink – ex-TomTom – 80 mln

337         N & J  Baas – Baas Autoverhuur – 76 mln

430         Leo van Beukering – Autoverhuur – 61 mln