Altavilla vervangt Gianni Coda die na 33 jaar binnen verschillende business units van Fiat en Fiat Industrial met pensioen gaat. Altavilla zal zijn Business Development activiteiten blijven coördineren voor de Fiat Groep. "Gianni Coda heeft voorbeeldig leiderschap getoond binnen de diverse functies over de hele wereld en in het bijzonder tijdens zijn laatste acht jaar met mij als hoofd van Group Purchasing en meer recent als chief operating officer voor de EMEA-regio ", aldus Sergio Marchionne, ceo van Fiat.

De positie van coo voor Europa, Midden-Oosten en Afrika is vorig jaar september ontstaan als gevolg van de nieuwe organisatiestructuur, de zogenoemde Group Executive Counsel (GEC). Dat is het hoogste managementorgaan onder de raad van bestuur voor Fiat en Chrysler, waarin Fiat 58,5 procent van de aandelen in bezit heeft. In de GEC is de verantwoordelijkheid, ook voor het resultaat, voor de afzonderlijke markten en regio´s vastgelegd.

Altavilla (49) is tot dusver chef van bedrijfswagenfabrikant Iveco binnen de groep Fiat Industrial.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding