De 66-jarige Van der Leegte staat op plek 176 van deze jaarlijks door de Volkskrant opgestelde ranglijst. Nummer één is, net aIs in 2011, Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW. De vaderlandse autobranche is verder nog vertegenwoordigd door Harold Goddijn (52), bestuursvoorzitter van TomTom.

Bij de Top 200 van invloedrijkste Nederlanders gaat het volgens de Volkskrant om "de schaduwmacht van niet-gekozen mensen die achter de schermen actief zijn in besturen, raden en commissies". Ministers, staatssecretarissen, gekozen politici en mensen die vooral in het buitenland functies bekleden zijn uitgesloten. Een database van ruim 23 duizend namen en (neven-)functies vormt het uitgangspunt; de krant laat daar een journalistieke check overheen gaan.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding