Wolfgang Porsche wordt volgend jaar 70 jaar maar hij wil aanblijven als voorzitter van de raad van toezicht en Volkswagen stemt daarmee in, aldus een bericht in het Duitse Handelsblatt. Sinds afgelopen augustus is Porsche formeel een dochteronderneming van Volkswagen AG. Het magazine Der Spiegel had afgelopen weekend gemeld dat Volkswagen nu ook echt de macht zou willen overnemen bij de sportwagenfabrikant in Stuttgart. Daarom zou Wolfgang Porsche vervangen moeten door VW-topman Martin Winterkorn. De overname van Porsche door Volkswagen heeft nogal een bewogen geschiedenis. Maar in de afgelopen zomer gaf de Porsche Automobil Holding SE van de familie Porsche-Piëch de sportwagenfabrikant op, in ruil voor de positie van de machtigste aandeelhouder van Volkswagens AG. Ferdinand Piëch is al jaren voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen AG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding