De VDL-groep werd in 1953 opgericht als de Metaalindustrie en Constructiewerkplaats P. van der Leegte. De onderneming verhuisde naar Hapert. In 1966 kwam de zoon van de oprichter Wim van der Leegte als stagiair bij het bedrijf werken om enkele maanden nadien noodgedwongen de leiding van de onderneming over te nemen.

In de jaren die volgden bouwde Wim van der Leegte het bedrijf uit tot wat nu de internationaal opererende VDL-groep is. Nog steeds een Brabants familiebedrijf met vestigingen in meerdere landen en meer dan 7500 werknemers. De onderneming won in 2012 de Koning Willem I prijs en wist ook de Mitsubishi-fabriek in Born een nieuwe toekomst te geven.

Van der Leegte is de drijvende kracht achter die ontwikkeling. Hij werkt vanuit de visie dat de economie zonder een krachtige maakindustrie niet kan werken. Innovatief, slagvaardig en Brabants zijn de woorden die hem kenmerken. Hij levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de Brabantse economie en dat is de reden dat hem de Provinciepenning en het Ereburgerschap van Brabant is toegekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding