Renschler is als lid van de raad van bestuur van Daimler verantwoordelijk voor de Truck Division van Daimler. Hij lost Harrie Schippers van DAF af die de voorzitter was voor 2012.

De sector bedrijfswagens is zwaar getroffen door de economische crisis. De verkopen zijn gedaald met 11,5 procent over de eerste elf maanden van 2012 ten opzichte van dezelfde periode van 2011. Men verwacht voor 2013 geen verbetering. De Acea vindt dat tegen deze achtergrond de politiek moet zorgen voor een goede industriële politiek zodat men concurrerend kan blijven. De politiek zou zich bewust moeten zijn van de risico’s van het opstellen en doorvoeren van ‘dure en inconsequente maatregelen’. In lijn met de belangrijkste conclusies uit CARS 21 en CARS 2020 zullen we blijven ijveren voor slimmere en beter gecoördineerde regelingen die de concurrentiekracht niet beschadigen", aldus Renschler in een persbericht. Renschler zit in de raad van bestuur van Daimler sinds oktober 2004. The European Automobile Manufacturers’ Association (Acea) is de koepelorganistaie van de vijftien belangrijkste fabrikanten van auto’s, bestelauto’s, trucks en bussen in Europa. De leden van de afdeling Commercial Vehicles zijn DAF Trucks, Daimler Trucks, Iveco, MAN Truck & Bus, Scania Group, Volkswagen Commercial Vehicles and Volvo Group.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding