Dat heeft de raad van toezicht van Opel donderdag besloten. In november werd al door media gemeld dat Neumann naar Opel zou komen. Oorspronkelijk zou Neumann pas in de zomer bij Opel komen, maar Volkswagen zou ingestemd hebben met een vervroegd ontslag van al zijn lopende verplichtingen bij het bedrijf. Hij gaf eerder leiding aan de activiteiten van Volkswagen in China en was topman van de Duitse bandenfabrikant Continental. Neumann staat bij Opel een zware opgave te wachten om het bedrijf weer winstgevend te krijgen.

Opel wordt nu nog geleid door interimchef Thomas Sedran. Hij volgde in juli vorig jaar Karl-Friedrich Stracke op, die werd ontslagen. Neumann zal ook president van GM Europe worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding