Dat maakte de Chinees-Zweedse autofabrikant via een persbericht bekend. Forster is  al sinds 2012  de belangrijkste adviseur van Geely, sinds augustus 2010 het moederbedrijf van Volvo Cars, en sinds 9 januari heeft Forster zitting in de raad van toezicht van datzelfde Geely. "Carl-Peter Forster beschikt over een jarenlange ervaring en heeft grote kennis van de automobielindustrie. Die zal hij binnenkort in de raad van bestuur van Volvo Cars inbrengen", aldus Li Shufu, de bestuursvoorzitter van Geely. "Met zijn kennis van de business en de producten zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Volvo." 

De voorzitter van de raad van bestuur van Volvo Cars is nu Hakan Samuelsson, die afkomstig is van truckfabrikant MAN. Hij volgde vorig jaar de Duitser Stefan Jacoby op, die van Volkswagen of America afkomstig was. Forster was van 2004 tot 2009 president van General Motors Europe en van 2010 tot 2011 voorzitter van de raad van bestuur van Tata Motor. In september 2011 trad hij terug uit ‘privéomstandigheden’.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding