Bernard van Walsem weg bij Brezan

Na een periode van ruim dertig jaar bij Brezan heeft Bernard van Walsem, manager product management, aangegeven een nieuwe stap in zijn carrière te willen zetten.

Welke dat is, staat nog niet vast. "Bij voorkeur in de automotive en bij voorkeur internationaal. In de periode dat we met Brezan nog actief waren in Tsjechië, ben ik druk bezig geweest om importschappen van A-merken binnen te halen. Bij SPS ging het binnen Nederland om de komst van merken als Delphi, Mann Filter en Luk. De dynamiek van dergelijke trajecten, het internationale karakter, spreekt me nog steeds enorm aan."

Door tijdig bekend te maken dat hij afscheid gaat nemen van Brezan, heeft Van Walsem naar eigen zeggen de handen vrij om zich te oriënteren. Dat er nog geen concrete job voor handen is, noemt hij "een gezond ondernemersrisico. Af en toe moet je in je leven een beslissing nemen, als je verder wilt komen. Ik zit nu nog op een leeftijd dat ik dit kan doen."

De 49-jarige Van Walsem was in de jaren negentig franchiser van Brezan-vestigingen in Tiel en Culemborg. In 1999 werd hij marketingmanager/productmanager op het hoofdkantoor in Ede. Van Walsem was de spil bij de voorbereiding en uitrol van de varende huisbeurs BreVak. Volgens Brezan speelde hij de afgelopen dertien jaar "een cruciale rol bij het vaststellen van het assortiment." Ook laat het bedrijf weten het "jammer te vinden dat zo veel kennis en ervaring het bedrijf gaat verlaten." Van Walsem is tot 30 april in dienst; een procedure om in de opvolging te voorzien is inmiddels gestart.

Verder meldt Brezan dat per 1 april het Management Team wordt versterkt met Peter Meyer (44). Hij zal de functie van supply chain manager gaan bekleden. Peter Meyer volgt George Minnema op, die de functie op interim-basis vervulde. Meyer deed zijn kennis vooral op in enkele grote retailbedrijven zoals Kwantum en Hema.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het is dan eindelijk zo ver! Waar diversen leveranciers diep voor de in de buidel wilden tasten is dan toch gebeurd. De tijden van de USSR/de Muur zijn eindelijk voorbij. De man met dictorialen trekjes heeft eindelijk zelf ingezien dat een vertrek het beste is. Uiteindelijk heeft hij het niet kunnen bolwerken.

Geplaatst door: Jaap Smit op

Beste Bernhard,
Van harte gefeliciteerd namens alle leveranciers in automotive! Wat ons altijd bij zal blijven is jouw manier van zaken doen, altijd sympathiek, eerlijk, oprecht en respectvol! Je was bereid om in oplossingen te denken voor beide partijen.
We zullen je heel erg gaan missen. Het zou zo maar 1 april kunnen zijn…….

Geplaatst door: Bas Schutters op
Bernard van Walsem weg bij Brezan - Automobielmanagement.nl

Bernard van Walsem weg bij Brezan

Na een periode van ruim dertig jaar bij Brezan heeft Bernard van Walsem, manager product management, aangegeven een nieuwe stap in zijn carrière te willen zetten.

Welke dat is, staat nog niet vast. "Bij voorkeur in de automotive en bij voorkeur internationaal. In de periode dat we met Brezan nog actief waren in Tsjechië, ben ik druk bezig geweest om importschappen van A-merken binnen te halen. Bij SPS ging het binnen Nederland om de komst van merken als Delphi, Mann Filter en Luk. De dynamiek van dergelijke trajecten, het internationale karakter, spreekt me nog steeds enorm aan."

Door tijdig bekend te maken dat hij afscheid gaat nemen van Brezan, heeft Van Walsem naar eigen zeggen de handen vrij om zich te oriënteren. Dat er nog geen concrete job voor handen is, noemt hij "een gezond ondernemersrisico. Af en toe moet je in je leven een beslissing nemen, als je verder wilt komen. Ik zit nu nog op een leeftijd dat ik dit kan doen."

De 49-jarige Van Walsem was in de jaren negentig franchiser van Brezan-vestigingen in Tiel en Culemborg. In 1999 werd hij marketingmanager/productmanager op het hoofdkantoor in Ede. Van Walsem was de spil bij de voorbereiding en uitrol van de varende huisbeurs BreVak. Volgens Brezan speelde hij de afgelopen dertien jaar "een cruciale rol bij het vaststellen van het assortiment." Ook laat het bedrijf weten het "jammer te vinden dat zo veel kennis en ervaring het bedrijf gaat verlaten." Van Walsem is tot 30 april in dienst; een procedure om in de opvolging te voorzien is inmiddels gestart.

Verder meldt Brezan dat per 1 april het Management Team wordt versterkt met Peter Meyer (44). Hij zal de functie van supply chain manager gaan bekleden. Peter Meyer volgt George Minnema op, die de functie op interim-basis vervulde. Meyer deed zijn kennis vooral op in enkele grote retailbedrijven zoals Kwantum en Hema.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het is dan eindelijk zo ver! Waar diversen leveranciers diep voor de in de buidel wilden tasten is dan toch gebeurd. De tijden van de USSR/de Muur zijn eindelijk voorbij. De man met dictorialen trekjes heeft eindelijk zelf ingezien dat een vertrek het beste is. Uiteindelijk heeft hij het niet kunnen bolwerken.

Geplaatst door: Jaap Smit op

Beste Bernhard,
Van harte gefeliciteerd namens alle leveranciers in automotive! Wat ons altijd bij zal blijven is jouw manier van zaken doen, altijd sympathiek, eerlijk, oprecht en respectvol! Je was bereid om in oplossingen te denken voor beide partijen.
We zullen je heel erg gaan missen. Het zou zo maar 1 april kunnen zijn…….

Geplaatst door: Bas Schutters op